Hoera, je bent zwanger! Gefeliciteerd!

Zwangerschapsmassage is een massage die jou en je kindje rust brengt. Een zwangerschap brengt al genoeg veranderingen en drukte met zich mee. Wij zorgen ervoor dat je die even achter je kunt laten en kunt genieten van het moment. Tijdens de massage besteden we extra aandacht aan de punten die tijdens de zwangerschap worden belast. Maar natuurlijk vergeten we, behalve je buik, ook de andere delen van je lichaam niet. We voeren de massage op een zachte, en rustige manier uit om te veel stimulatie van de bloedsomloop en hormoonsysteem te voorkomen. Ook houden we rekening met het vermijden van bepaalde drukpunten. Na de massage ben je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

De zwangerschapsmassage vindt voor het grootste deel plaats in zijligging. We maken hierbij gebruik van een kussen om je been te ondersteunen en zodat je buik lekker vrij ligt en je optimaal van de massage kunt genieten. Als de ligging van het kindje het toelaat, kunnen we de massage eindigen in rugligging, zodat we nog extra aandacht aan je nek en schouders kunnen besteden.

Je kunt de zwangerschapsmassage ondergaan vanaf de derde maand van je zwangerschap tot en met de laatste dag. Ben je onder behandeling van een specialist, slik je medicijnen of heb je specifieke klachten, dan is het belangrijk dit voorafgaand aan de massage aan te geven.

Workshop Babymassage

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind. Het geeft een gevoel van geborgen zijn, en dat heeft je baby nodig omdat een baby in het begin van zijn leven een heleboel indrukken opdoet, zoals lawaai, licht, kou en warmte. Een baby kan vanaf de geboorte gemasseerd worden. De meeste ouders hebben echter even de tijd nodig om aan elkaar te wennen. Daarom worden de meeste massagecursussen gegeven aan baby’s vanaf 6 weken oud. De lichaamstaal is de enige taal die je baby kent en dus gebruikt. Babymassage is een communicatie tussen ouder en kind zonder woorden.

Tijdens deze workshop, verdeeld over 3 lessen, worden je de basisprincipes van de babymassage geleerd. Na elke les kan je met dit naslagwerk de geleerde massagegrepen oefenen op je baby.

Babymassage werkt ontspannend en verhoogt de weerstand. Maar het belangrijkste van allemaal, massage geeft een positief contact waar je allebei plezier aan beleeft !